top of page

רקע

"בכל הליכה עם הטבע, האדם מקבל הרבה יותר ממה שביקש" ג'ון מיור

המסע שלי בחקר הקשר המופלא בין אדם לטבע החל בשנת 2008. כמו עץ השולח שורשים עמוקים באדמה וענפים אל השמיים, כך התפתחה הבנתי על האופן שבו הטבע יכול להיות מקור לצמיחה, רווחה והתחדשות – לאדם, לקהילה ולארגון כולו.
 

בשנת 2016 פיתחתי את מודל האקו-הוקרה (EAP). המודל צמח מתוך גישה אקוצנטרית, ושילוב עשיר של התנסות רב תחומית בשטח: לימודי טבע-תרפיה עם ד"ר רונן ברגר, מחקר אקדמי מעמיק בתחומי הפסיכולוגיה החיובית והמערכות האקולוגיות-חברתיות ואקטיביזם ויזמות חברתית.
כמו אדמה פורייה, יישום המודל מאפשר צמיחה והתפתחות הכרתית והרחבת הפרספקטיבה על החיבור המיטיב לטבע, החוסן והמשאבים שבו בכל סביבה חברתית במעגל החיים.

 

במהלך השנים, הרחבתי את המחקר והיישום של הגישה לתחומים מגוונים. בלימודי הדוקטורט בפקולטה לניהול חקרתי  עקרונות אקולוגיים באקו-סיסטם ארגוני, ובפוסט-דוקטורט (2022)בבית הספר לעבודה סוציאלית העמקתי בחקר רווחה מבוססת הטבע בגיל השלישי על פי גישת האקו-הוקרה, שניהם באוניברסיטת תל אביב.

פרי משמעותי של עבודתי בשנים האחרונות הוא הספר "לשומרה - קהילות מקיימות ואקולוגיות בישראל" שיצא לאור בהוצאת רסלינג ב 2023 והוא מאגד ידע וניסיון של עשרות אנשי מקצוע ואקדמיה בתחום הקהילות והקיימות בישראל.

 

כיום אני מלווה, מנחה ומלמדת את גישת האקו הוקרה:

צוותי חינוך המטמיעים חשיבה אקו-חברתית בבתי ספר

ארגונים המשלבים את עקרונות האקו-הוקרה בתרבות הארגונית ובאחריות תאגידית

קהילות המפתחות מודלים של קיימות וחוסן

אנשים וקבוצות בתהליכי צמיחה אישית דרך פוטותרפיה וטבע-תרפיה

כמו הטבע עצמו, הדרך פתוחה תמיד להתחדשות וצמיחה. אני מזמינה אתכם - יחידים, קהילות וארגונים - להצטרף למסע של גילוי וצמיחה דרך חיבור מחודש ומעמיק לטבע. יחד נוכל לגלות כיצד עקרונות האקו-הוקרה יכולים להתאים ולהעשיר את הדרך הייחודית שלכם.

ד"ר מלי נבו בהרצאה
1710660525929(1).jpg
1710660501229.jpg
1710660552399.jpg

©2020 by ד"ר מלי נבו אסטרטגיות לקיימות

bottom of page